Arkeoloji Bölümü

"Geçmişten Günümüze Perre’de Yemek Kültürü” Hayat Buldu

Perre antik kentinde Adıyaman Üniversitesi Arkeoloji Topluluğu ve Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek (ÜNİDES) iş birliği ile “Geçmişten Günümüze Perre’de Yemek Kültürü” adlı bu projenin tanıtım etkinliği gerçekleştirildi.

Perre toplumunun mutfak kültürü ile Adıyaman geleneksel mutfağının birlikte ele alındığı bu projede, yaklaşık 2000 yıldır süregelen beslenme alışkanlığını yansıtan benzer yemek reçeteleri üzerinden araştırmacı yazar şef Nurdan ÇAKIR TEZGİN’in koordinatörlüğünde Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Öğrencileri, Aşçılık Programı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü hoca ve öğrencilerin katılımıyla Aşçılık Programı mutfağında belirlenen antik dönem yemekleri hazırlandı.

Çalışmada Harran ve Gaziantep üniversitelerinden Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri de yer aldı. Açılış konuşmalarının ardından hazırlanan yemeklerin tanıtım ve tadım etkinliği gerçekleştirildi.