Arkeoloji Bölümü

Tarihçe

Adıyaman Üniversitesi Arkeoloji Bölümü 2008 yılında kurulmuş olup, 2013-2014 yılında öğrenci almaya başlamıştır. Arkeoloji Bölümü I.Öğretim olup, öğretim dili Türkçedir. Arkeoloji Bölümü LisansProgramından 4 yılda ( 8 yarıyıl) tamamlanır. Arkeoloji bölümünden mezun olmak için öğrenciler 8 dönem boyunca verilen tüm dersleri başarıyla tamamlayarak toplam 240 AKTS ile lisans derecesine sahip olurlar. Mezun olan öğrencilerimiz Arkeolog unvanı almaya hak kazanırlar. Öğrenciler derslere ve sınavlara katılmak zorundadır. Derslerin %70'ine katılmanın zorunlu olduğu bölümde dersler, yazılı sınavlar, seminerler ve sunumlar ile değerlendirilir.