03 Ekim, 2024 206
“101162623 — ReNCitReScArCe kodlu Horizon Europe HORIZON-MSCA-2023-CITIZENS-01” Adlı Projenin İlk etabı Gerçekleştirildi
Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Merivan Şaşmaz Güldal’ın Adıyaman İl Sorumluluğunu yürüttüğü “101162623 — ReNCitReScArCe kodlu Horizon Europe HORIZON-MSCA-2023-CITIZENS-01” adlı projenin Gaziantep'te düzenlenen "Vatandaşlar için Araştırmacılar Gecesi&Bilim Sanat Merkezleri için Araştırmacılar Buluşması" isimli etkinliğine fakültemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Niyazi Yükçü, Dr. Öğr. Üyesi Serkan Güldal, Dr. Öğr. Üyesi Hülya Coşgunaras ve Arş. Gör. Dr. Gülçin Ayıtgu Metin'in yanı sıra üniversitemizin farklı fakülte ve yüksekokullarından Öğr. Gör. Dr. Çare Tufaner, Öğr. Gör. Ruken Ünlü, Arş. Gör. Günay Tümen ve yüksek lisans öğrencisi Elif Cansu Aslantuğ destek verdi.
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yürütücülüğünde gerçekleştirilen projenin, yedi bölgede eş zamanlı yapılan etkinliklerine 10.000’in üzerinde öğrenci, 300 akademisyen ve öğretmen katıldı.
Projenin bir diğer faaliyeti olan "Araştırmacılar BİLSEM'de" etkinlikleri kapsamında da akademisyenlerimizin kendi uzmanlık alanları doğrultusunda Adıyaman Bilim ve Sanat Merkezi'nde öğrencilerle buluşarak atölye/sergi çalışması, söyleşi/konuşma etkinlikleri ile proje çalışmalarına devam edecekleri belirtildi.
Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Proje İl Sorumlusu Doç. Dr. Merivan Şaşmaz Güldal: “Akademisyenlerimizin hazırlık aşamasından itibaren katkı sundukları bu projenin faaliyetleri, Adıyaman ilimizde de öğrencileri bilim, sanat, teknoloji ve felsefeyle buluşturacaktır.” dedi.
Projenin amaçlarından bahseden Doç. Dr. Şaşmaz Güldal: “Amacımız; özellikle deprem sonrası geleceğimizin bilimle inşaası olup, bilim iletişiminin sağlanması, bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılmasıdır. Ayrıca, araştırma ve araştırmacıların topluma yakınlaştırılması, araştırmacılar ve mesleklerine yönelik oluşmuş/oluşması muhtemel stereotiplerin azaltılması, doğa, bilim ve teknolojiyle ilgili konularda farkındalık yaratması, bilimsel bilgiyi topluma eğlenceli ve anlaşılır bir şekilde kavratma ve toplumun her kesiminden ve her yaş grubundan kitlelerin katılımını sağlamaktır.” şeklinde konuştu.