Müzeler Haftası etkinlikleri Kapsamında Adıyaman Müze Müdürlüğü Tarafından Perre Antik Kenti’nde İki Deksiosis (tokalaşma) Steli Açılış Töreni Yapıldı

18-24 Mayıs Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında Adıyaman Müze Müdürlüğü tarafından Perre Antik Kenti’nde Gerger İlçesi’nden getirilen iki deksiosis (tokalaşma)steli için açılış töreni yapıldı. Etkinlikte, Adıyaman Vali Yardımcısı Uğur Kapar,  Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse, Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan, Adıyaman Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri yer aldı.

Etkinlik kapsamında Üniversitemiz Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kahraman Yağız, “I. Antiokhos’un Temenos Alanlar ve Gerger Stelleri” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından Perre ören yerine getirilen iki stelin açılış töreni yapıldı.