Fakültemiz Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eda SONBAŞ DHUGA Tarafından ADYÜ'de Hazırlanan Proje TÜBİTAK Tarafından Desteklenmeye Değer Görülmüştür

Fakültemiz Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eda Sonbaş Dhuga tarafından “TÜBİTAK 1001 – Deprem Bölgesi Üniversiteleri Özel Çağrısı-BİNBİRÇABA” kapsamında  hazırlanan proje, desteklenmeye hak kazanmıştır.

“Aktif Galaksi Çekirdeklerinde Optik/Uv ve Kızılötesi Yayınımların Arasındaki İlişkilerin Yeni Bir İndis Kullanılarak Araştırılması” konulu proje kapsamında, James Webb Uzay Teleskobu’ndan (JWST) alınan yakın ve orta kızılötesi dalga boylarındaki veriler ile aktif galaksi çekirdeklerinin farklı yayınım bölgelerinin arasındaki ilişkiler incelenecektir.

Prof. Dr. Eda Sonbaş Dhuga hocamızı başarılı çalışması için tebrik eder, projeye desteklerinden ötürü TÜBİTAK'a teşekkür ederiz.