Avrupa Birliği Projemiz Kabul Edildi

Avrupa Birliği Projemiz Kabul Edildi! 

Fakültemiz Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyemiz tarafından Erasmus + Programı Yetişkin Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları (KA220-ADU) faaliyeti kapsamında 2022 yılı teklif çağrısı döneminde sunulan 2022-1-TR01-KA220-ADU-000086246 numaralı ve “Developing and Strengthening the Operational and Personal Capacities of Public and Non-Public Organisation in Provision of Supporting Services for Refugees, Migrants and İmmigrants through İnnovative Approaches” isimli proje Adıyaman Üniversitesi koordinatörlüğünde, Doç. Dr. Bekir KOCADAŞ yürütücülüğünde kabul edilmiştir.  

Bu projede, göçmenlerle ilgili kuruluşların profesyonelleşmesine katkıda bulunmak, uzmanların bilgi birikimini artırmak (eğitmenler, mentorlar, danışmanlar, sosyologlar, psikologlar, sosyal hizmet uzmanları, kamu ve özel sektör kurumlarının temsilcileri) ve mültecilerle ilgili görev yapan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların, ortak problemleri üzerine odaklanarak, kurumlarda çalışan kişilere en çok ihtiyaç duydukları; 

-Psiko sosyal destek,  

-Toplumsal cinsiyet eşitliği,  

-İnsan hakları,  

-Irkçılık ve ayrımcılık önleme ve  

-Kişiler arası iletişim  

alanlarında uluslararası ortak planlamalarla eğitimler verilip Türkiye’de ve Avrupa’da ortak bir standardizasyon belirlenmesi hedeflemektedir.   

92 proje teklifinden bağımsız uzmanlar tarafından yapılan inceleme neticesinde kabul edilen 7 projeden biri olma başarısı gösteren Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bekir KOCADAŞ’ı ve katkı sunan tüm paydaşlarımızı kutluyoruz. 

isimsiz-1.jpg

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.