Arş. Gör. Adilcan Gürses Antalya Diplomasi Forumu’nda

Fakültemiz Tarih bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Adilcan GÜRSES, 11-13 Mart 2022 tarihleri arasında, T.C. Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve T.C. Dışişleri Bakanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu’nu yerinde takip etti. Forum’a katılan bazı yerli ve yabancı devlet adamıyla sohbet etme imkânı bulan öğretim elemanımız, onların tecrübe ve bilgilerinden yararlanma fırsatı buldu.

Antalya Diplomasi Forumu’nun ilk gününde Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın ve Dışişleri Bakanı Sn. Mevlüt ÇAVUŞOĞLU’ nun açılış konuşmalarını takip ettikten sonra, Avrupa Birliği’nden gelen temsilcilerin münazaralarına katılan Gürses, konuşmacılara sorular sordu. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sn. Yavuz Selim KIRAN’ la tanışma imkânı bulan Gürses, üniversitemizin başarılarından bahsetti. Gürses ayrıca, Forum’un ikinci gününde TRT World kanalına “Eski Türklerde Diplomasi ve Diplomasi Tarihi” hakkında bir demeç verdi.  Üç gün süren Forum’da birçok oturuma dinleyici olarak katılan öğretim elemanımız, Forum’un bitişiyle görevinin başına döndü.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.