Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi şehrin nabzını tutuyor.

Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi şehrin nabzını tutuyor.

Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil TUĞLUK tarafından farklı uzmanlık alanlarında uzman öğretim üyelerinden oluşturulan proje ekibinin hazırladığı ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından “Kent Kültürü Ve Kentlilik Bilincinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında finanse edilen “Şehrim Adıyaman” projesi Adıyaman’ın nabzını tutuyor.

Şehrim Adıyaman projesi ile TRC1 bölgesinde yer alan Adıyaman'ın kentlilik bilincinin ve kent kültürünün geliştirilmesinde yardımcı olacak etkenlerin ortaya çıkarılması ve bunların muhafaza edilip sürdürülmesini sağlayacak koşulların oluşturulması hedeflemektedir. Bu amaçla gerekli farkındalık çalışmalarının yapılması ve kent kültürünün yerleşiklik kazanmasını sağlamak üzere çeşitli faaliyetler yapılıyor.

Prof. Dr. İbrahim Halil TUĞLUK çalışma programlarına ilişkin planlanma ve uygulama denetiminin yapıldığı, veri değerlendirme, analiz ve sunumlarının gerçekleştirildiği koordinasyon merkezi olarak hizmet verecek olan “Proje Odası”nın Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde faaliyete geçirildiğini ifade etti. Kurulan Proje Odası’nın birim bazında yapılan ve yapılacak farklı disiplinler arası projeler için bir merkez olması anlamında bir ilk olduğunu belirten Prof. Dr. İbrahim Halil TUĞLUK “Proje ekibinin farklı alanlarda uzman öğretim üyelerimizden oluşuyor olması proje kültürü anlamında fakültemizde gelinen noktayı göstermesi açısından oldukça önemlidir. Adıyaman şehrinin belki de yıllardır bilinen ama araştırılmayan birçok yönünün bu proje ile kapsamlı bir şekilde, bilimsel yöntemlerle ortaya çıkarılacak olması hepimizi heyecanlandırıyor. ”

Yoğun bir saha çalışması yürüten ekip, Adıyaman’ın çeşitli semt ve mahallelerinde anket, mülakat ve katılımlı gözlem yoluyla oldukça kapsamlı bir veri elde etmeyi amaçlıyor. Adıyaman merkez başta olmak üzere, Kahta, Besni ve Gölbaşı gibi ilçelerde de eş zamanlı olarak yürütülen saha faaliyetlerini tamamlamış durumda.

Prof. Dr. İbrahim Halil TUĞLUK; “Saha faaliyetleri neticesinde elde edilen verilerden bir Sembol Envanter de çıkarmayı planlıyoruz. Adıyaman’ın tarihsel ve kültürel dokusunu yansıtan öğelere ilişkin görünürlük ve tanıtım etkinlikleri gerçekleştirmeyi de amaçlıyoruz. 2019 yılı içerisinde yapılması öngörülen çeşitli çalıştay, seminer ve toplantılarda Adıyaman’ın tanıtımı için alanında uzman yetkili isimlerin iştirakiyle geniş ölçekli katılımların sağlanmasını hedefliyoruz. “ dedi.

Şehrim Adıyaman projesinin kent kültürü ve kentlilik bilincinin geliştirilmesi anlamında Adıyaman için bir ilk olduğunu ve yapılacak araştırmaların sonuçlarının şehrimiz için kalıcı etkiler bırakacağını belirten Prof. Dr. İbrahim Halil TUĞLUK “Sosyal ve ekonomik dinamiklerimizi, öz kaynaklarımızı 2023, 2053 ve 2071 hedefleri ışığında kullanarak ilimizin, bölgemizin, ülkemizin ve tüm insanlığın yararına, bütün paydaşları ile uyumlu, toplumla barışık, istihdam odaklı, değer üretebilen, Ar-Ge merkezli, yerli ve milli akademik faaliyetlerde bulunmak bizim en önemli önceliğimizdir. Şehrim Adıyaman projesinin üniversitemiz ve Adıyaman için hayırlı olmasını diliyorum. Başta üniversite rektörümüze, proje ekibimizden Dr. Öğr. Üyesi Ebubekir İNAN’a, Dr. Öğr. Üyesi Emre ÖZTÜRK’e, Dr. Öğr. Üyesi Cem Koray OLGUN’a, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali TOPRAK’a, destek veren herkese ve İpekyolu Kalkınma Ajansı’na teşekkür ediyorum.” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.