İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Zorunlu İngilizce Hazırlık Programındaki Öğrencilerin Dikkatine!!!

BÖLÜMÜMÜZ ZORUNLU İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMINDAKİ ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!!!

*Bölümümüz Hazırlık Programındaki öğrencilerin “Adıyaman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi”nin 11. Maddesinin 4. Fıkrası uyarınca Bahar Dönemi sonunda yapılacak olan “Yıl Sonu İngilizce Yeterlilik Sınavı”na girmeleri gerekmektedir.

*Adıyaman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi”nin 12. Maddesinin 2. Fıkrası uyarınca, “Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı Muafiyet ve Seviye Tespit Sınavı” için mazeret sınavı yapılmaz ve herhangi bir sebeple “Yıl Sonu İngilizce Yeterlilik Sınavı”na girmeyenler/giremeyenler, bu sınavdan 0 (sıfır) puan almış sayılırlar.

* Adıyaman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi”nin 12. Maddesinin 3. Fıkrası uyarınca, “Yıl Sonu İngilizce Yeterlilik Sınavı”na girebilmek için devam zorunluluğunu yerine getirmiş olma şartı aranır.” Derslere devam zorunluluğunu yerine getirmeyen öğrenciler “Yıl Sonu İngilizce Yeterlilik Sınavı”na giremeyeceklerdir.

* Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı Muafiyet ve Seviye Tespit Sınavı” 03.06.2022 (Cuma) tarihinde iki oturum halinde yapılacaktır.

* İlk oturumun başlama saati 10:00 olup, bu oturumda okuma, anlama, dilbilgisi ve kelime bilgisi üzerine odaklanılacaktır. Oturumun süresi 100 dakikadır.

* İkinci oturum aynı gün saat 12:30’da başlayacak olup, bu oturumda dinleme ve yazma becerileri üzerine odaklanılacaktır. Oturumun süresi 75 dakikadır.

* Her iki oturum da Fen-Edebiyat Fakültesi Merkezi Derslikler C-407, A-409 ve C-008 dersliklerinde yapılacaktır.

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığı

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.