Bir Çıkış Yolu Olarak Edebiyat (Söyleşi)

Bir Çıkış Yolu Olarak Edebiyat (Söyleşi)

Adıyaman Üniversitesi Edebiyat Topluluğu tarafından 16 Aralık 2021 Perşembe günü saat 13:00’da, fakültemizin Farabi Konferans Salonunda gerçekleştirilecek “Bir Çıkış Yolu Olarak Edebiyat” başlıklı söyleşiye tüm akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz davetlidir. Yazar Serkan Türk’ün katılacağı söyleşi programında moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sümer yapacaktır.

 

Serkan Türk Kimdir?

Trabzon doğumlu. İşletme eğitimi gördü. 1993 yılından beri çeşitli    radyo ve TV’lerde program yapımcısı, sunucu ve yönetici olarak çalıştı. Ada dergisinin editörlüğünü yaptı.

Şiir ve öyküleri Almanca, Azerice, Bulgarca, Felemenkçe ve İngilizceye çevrilip yayımlandı. Berlin merkezli Freitext adlı dergi ile iki yıl boyunca ortak çalışmalar yaptı.

Uzak Yaz, Rüzgârlı Camlar, Tanrı’nın Yalnız Kırları, Bak Önümüzde Yeni Bir Mevsim ve Uyurgezer Bir Gölge, Serkan Türk'ün okura ulaşan öykü kitapları oldu.

Yazarın, Her Şeyin Güzel Olma Nedenleri, İçimiz Çölse Biri Geçmiştir ve Uzun Ruhlu Bir Cüce adlı üç de şiir kitabı bulunmaktadır.

Ausgang adlı bir romanı da bulunan yazarın doğduğu ve yaşadığı şehri anlattığı Güneşli Bayır’ın yanı sıra, Türk sinemasının 100. yılına denk gelen Yüzyıllık Perde adını verdiği 53 yazarın kişisel hikâyeleriyle bir filmi anlattığı proje kitabını hazırlamıştır.

Radyo programcılığı, iletişim ve yaratıcı yazarlık dersleri veriyor. Sadece Şiir dergisinin editörlüğünü yapıyor. Edebiyatburada adlı internet sitesini yönetiyor ve YouTube üzerinden edebiyat odaklı programlar hazırlayıp sunuyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.