İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünü Yeni Kazanan Öğrencilerin Dikkatine-Muafiyet Duyurusu

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ
İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ

 

BÖLÜMÜMÜZÜ YENİ KAZANAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!!!!

Bölümümüze yeni kayıt yaptırmış olan öğrencilerin, Güz yarıyılı başında Fen-Edebiyat Fakültesi Zorunlu İngilizce Hazırlık Birimi tarafından düzenlenen “Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı Muafiyet ve Seviye Tespit Sınavı”na girmeleri gerekmektedir.

“Adıyaman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönergesi”nin 9. Maddesi’nin 5. Fıkra’sı uyarınca aşağıdaki öğrenciler “Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı Muafiyet ve Seviye Tespit Sınavı”na girmelerine gerek olmaksızın zorunlu İngilizce hazırlık sınıfından muaf sayılırlar:

  1. a) En az son 3 (üç) yılında İngilizce’nin anadil olarak konuşulduğu bir ülkede, o ülke vatandaşlarının devam ettiği kurumlarında eğitim görüp, eğitimlerini bu kurumlarda tamamlayanlar,
  2. b) “Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı Muafiyet ve Seviye Tespit Sınavı”nın yapılacağı tarih itibariyle son 3 (üç) yıl içerisinde aşağıdaki tabloda belirtilmiş olan yurtiçinde veya yurtdışında yapılan merkezi İngilizce sınavlarında belirtilen eşdeğer puanlarla başarılı olanlar,
  3. c) Daha önce başka bir yükseköğretim kurumunun zorunlu İngilizce hazırlık programını başarıyla tamamlamış veya İngilizce yeterlilik sınavında başarılı olanlar.

“Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı Muafiyet ve Seviye Tespit Sınavı”, Merkezi Yurtiçi-Yurtdışı İngilizce Sınavları Eşdeğerlik Çizelgesi*

ADYÜ FEF ZİHP Muafiyet ve Seviye Tespit Sınavı

YDS YÖKDİL

CBT Computer Based TOEFL

IBT Internet Based TOEFL

PBT Paper Based TOEFL

IELTS** International English Language Testing System

FCE

First Certificate in English

CAE Certifica te in Advanced English

CPE Certificate of Proficiency in English

70-100 (M-Muaf)

80-100

221-300

84-120

561- 677

5,50-9,00

C-A

B-A

C-A

 

* Bu tabloda bulunmayan ancak Yükseköğretim Kurulu tarafından eşdeğerlilikleri kabul edilen sınavlar için, Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen eşdeğerlilik çizelgeleri esas alınır.

** IELTS toplam sınav sonucudur.

Yönerge’nin 9. Maddesi’nin 6. Fıkra’sı uyarınca “5 inci maddede belirtilen koşul/koşulları sağlayan öğrenciler, durumlarını kanıtlayan ve 3 (üç) yıldan eski olmayan belgelerin asıllarını veya onaylı suretlerini, zorunlu İngilizce hazırlık eğitiminden muaf olmak istediklerini ve gerekli koşulları sağladıklarını belirten bir dilekçe ile en geç Güz yarıyılında Fen-Edebiyat Fakültesi Zorunlu İngilizce Hazırlık Birimi tarafından ilan edilecek olan “Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı Muafiyet ve Seviye Tespit Sınavı” tarihinden en az 2 (iki) iş günü öncesine kadar Fen-Edebiyat Fakültesi Zorunlu İngilizce Hazırlık Birimi’ne teslim ederek başvuru yapmakla yükümlüdürler.”

Yönerge’nin 9. Maddesi’nin 7. Fıkra’sı uyarınca “Öğrencilerin dilekçe ile yapmış oldukları zorunlu İngilizce hazırlık programından muaf olma talepleri Fen-Edebiyat Fakültesi Zorunlu İngilizce Hazırlık Birimi kararı ile değerlendirilecektir ve öğrencilere taleplerinin sonuçları yazılı olarak tebliğ edilecektir.”

İçinde bulunduğumuz pandemi koşulları dolayısıyla Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı muafiyet başvurusunda bulunacak olan öğrencilerimiz dilekçe teslimi için Bölümümüze gelmeyecek, aşağıdaki muafiyet başvuru formunu dolduracaklardır.

 Başvuru Bitiş Tarihi Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı Muafiyet ve Seviye Tespit Sınavı” tarihinden en az 2 (iki) iş günü öncesine kadar başvurabilirler.
 Başvuru Adresi Başvurular sona ermiştir.

“Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı Muafiyet ve Seviye Tespit Sınavı” tarihi ilerleyen günlerde Bölümümüz internet sayfasından ilan edilecektir.

 

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.