İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü

Tarihçe

Adıyaman Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, Adıyaman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde 2006 yılında kurulmuştur. 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı itibarı ile öğrenci kabulüne başlamış ve bölümümüz için 40 kişilik öğrenci kontenjanı açılmıştır. Bölümümüzün öğretim dili İngilizce olup Yükseköğretim Kurumları Sınavı yabancı dil puan türü ile yerleştirme yapılmaktadır. Bölümümüze girmeye hak kazanan öğrenciler İngilizce yeterlik sınavına gireceklerdir. Bu sınavı başarıyla geçen öğrenciler birinci sınıfa başlayacaklar, geçemeyenler ise bir yıl zorunlu İngilizce hazırlık öğrenimi göreceklerdir.