Üniversitemizde Türk Halk Müziği Rüzgarı Esti.

26.12.2017

Adıyaman Üniversitesinde bilim ve sanatın değişmeyen adresi Fen Edebiyat Fakültesi Bilim & Sanat Platformu 2017 yılı etkinliklerine gönüllere seslenen görkemli bir programla nokta koydu. Platform bünyesinde faaliyet gösteren “Müzik Atölyesi” Rektörlük konferans salonunda bir halk müziği konseri verdi. Rektör yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Seyit Temur, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Tuğluk, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Ebubekir İnan, Yrd. Doç. Dr. Salhadin Gök, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı konsere ilgi büyüktü. Birbirinden güzel halk müziği eserlerinin icra edildiği konserde Yrd.Doç.Dr. Ercan Baş (Klarnet), Arş. Gör. Emre Öztürk (Bateri), Arş. Gör. Serdar Sönmez (Bas Gitar), Suat Daşnik (Bağlama), Abuzer Yılmaz (Bağlama), Ali Almaz (Kaval), Furkan Çeri (Perküsyon), Gökçe Çiçek (Yan Flüt) enstrümanlarıyla görev alırken Arş. Gör. Gizem Gedik, Fadime Şanlı, Suna Kardaşoğlu, Çiğdem Çavuş, Güler Çavuş, Engin Bektaş, Burcu Gök Adıyaman’dan Ankara’ya ve Karadeniz’e kadar Anadolu’nun dört bir yanından türküler seslendirdiler. Salonu merdivenlerine kadar dolduran dinleyiciler de konser boyunca türkülere eşlik ederek müziğin coşkusunu üst perdede tuttular.

Konserin sonunda aynı zamanda platformun da kurucu başkanlığını yürüten Fen edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Tuğluk yaptığı kısa konuşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek Bilim & Sanat Platformunun bünyesinde Türk Sanat Müziği ve Tasavvuf Müziği çalışmalarının da yapılmasını istediklerini söyledikten sonra konserde görev alan Müzik Atölyesi’nin üyelerine teşekkür belgelerini takdim etmek üzere Rektör yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. Seyit Temur’u sahneye davet etti. Teşekkür belgelerinin dağıtımı sırasında mikrofona gelen Rektör Yardımcısı Temur, büyük beğeni toplayan konserin bir defaya mahsus olmayacağını müzik atölyesinden Nisan ayında bir konser daha beklediklerini belirtti. Toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından program sona erdi.